060 6633390 bgdsmestaj@gmail.com

Beograd - najlepši grad na svetu

Beograd

BEOGRAD

Apartmani u Beogradu, Stan na dan, Dnevni smeštaj, Stanovi za izdavanje, Prenoćište u Beogradu, Dnevni najam Apartmana, Apartmani za iznajmljivanje, Privatni Smeštaj, Apartman na dan, Zakup Apartmana, Rentiranje Stanova, Smeštaj u Beogradu…

Beograd je prestonica i najlepši grad Republike Srbije, jedan je od najstarijih gradova Evrope. Nalazi se u jugoistočnoj Evropi, na Balkanskom poluostrvu. U njemu danas živi preko 2 miliona stanovnika i njegova teritorija podeljena je na 17 gradskih opština. Kroz Beograd protiče Dunav dužinom 60km i reka Sava dužinom 30km.

1403. godine Beograd je postao prestonica srpske države, za vreme vladavine despota Stefana Lazarevića. Staro ime mu je bilo Singidunum, što znači singi (okrugli) a dunum (utvrđenje, grad). Oko grada Beograda vođene su velike bitke, osvajali su ga Vizantinci, Goti, Sloveni, Bugari, Avari, Mađari, Austrijanci, Nemci…Skoro 4 veka je bio pod vlašću Turaka.

Ono što Beograd krasi i zbog čega je postao grad turista, jesu razne znamenitosti, spomenici, parkovi, kulturna dešavanja, noćni život, srpska kuhinja i još mnogo toga.

Nezaobilazna mesta za ljubitelje prirode, kao što su Ada, Košutnjak, Topčider, Avala, Zemunski kej, učiniće da trenutke provedene u prirodi nikada ne zaboravite.

Mnogobrojni Shoping Tržni Centri su uvek na raspolaganju onima koji uživaju u Shopingu.

Javne gradske linije povezane su sa svim delovima grada Beograda, tako da ćete brzo i sigurno stići do željene destinacije.

U Beogradu je nezaboravni noćni provod do ranih jutarnjih sati, ponuda noćnih izlazaka je mnogobrojna. Izaći i provesti se ludo i nezaboravno, u Beogradu možete svakim danom, a ne samo vikendom. Dođite i osetite čari, Beogradskog noćnog provoda.

Srpska kuhinja je pravo uživanje u trpezi. U tradicionalna srpska jela spadaju jela sa roštilja, kao što su karađorđeva šnicla, pljeskavica, bela vešalica, kobasica, mešano meso. Takođe popuIarna jela srpskog naroda su: kajmak, sir, proja, pršuta, sarma, svadbarski kupus. Iz Srbije niko nije otišao praznog stomaka, a ono što obavezno morate probati je prava srpska domaća rakija.

Ukoliko posetite ovaj najlepši grad Republike Srbije, a nemate rodbinu gde bi mogli prenoćiti, Smeštaj u Beogradu Vam nudi mogućnost jeftinog prenoćišta.

Apartmana za prenoćište u Beogradu, ima svuda, izuzetno su lepo namešteni, nalaze se u strogom centru Beograda ili neposrednoj blizini centra grada. Bilo da Vam treba smeštaj za jedan ili više dana, ponuda stanova za izdavanje u Beogradu je velika. Ne morate odsesti u skupom hotelu ili jeftinom hostelu gde je smeštaj na jako niskom nivou, jer u Beogradu možete naći kvalitetan i komforan stan za izdavanje, po mnogo nižim cenama. Kontaktirajte firmu Smeštaj Beograd i oni će Vam naći odgovarajući apartman na kraći ili duži vremenski period, koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe prilikom boravka u Beogradu.

BEOGRAD

KALEMEGDAN

beograd-kalemegdan-smestaj-beograd

Kalemegdan je najveći beogradski park, kao i kulturno-istorijski kompleks.  Na kalemegdanu se nalaze mnogobrojni spomenici kao što su: spomenik Pobednik, spomen tabla odbrani Beograda, spomenik zahvalnosti Francuskoj,spomen ploča posvećena Vidin kapiji. Takođe se nalaze Vojni muzej, Umetnički paviljon, Zoološki vrt, Grobnica narodnih heroja, Prirodnjački muzej, Rimski bunar, Dečiji zabavni park. U čast zahvalnosti Japanskom narodu otkrivena je i japanska česma. Beogradska tvđava je uvek otvorena za posetioce. Osnovu Beogradske tvrđave čine donji i gornji grad, a tu su i Zindan kapija, Vidin kapija, Despotova kapija, Stambol kapija, kao i Nebojšina kula, kula Jakšića, Sahat kula, Despotova kula. Sva navedena mesta koja se nalaze u okviru Beogradske tvrđave imaju značajnu kulturno-istorijsku prošlost. U sklopu parka postoji i crkva Svete Petke, kao i crkva Ružica. Prelep pogled sa Kalemegdanske terase uz dobro vino ostaviće nezaboravan doživljaj za vas.

KNEZ MIHALOVA ULICA

Najpoznatija ulica, jedna od najstarijih i najvrednijih spomeničkih ambijenata, zaštićena zakonom. Najlepša pešačka zona, trgovački centar. Nalazi se u centru grada, na Trgu Republike. U njoj se nalazi Srpska akademija nauke i umetnosti, Gradska biblioteka, mnogobrojni kafići, restorani, butici. U blizini su takođe, Narodni muzej i Narodno pozorište, kao i brojne ambasade. Najlepša ulica Beograda je uvek puna ljudi,  svako ko je posetio Beograd nije mogao da zaobiđe predivnu Knez Mihajlovu ulicu. Možete se prošetati, sesti popiti kafu sa prijateljem, pojesti sladoled, razgledati stare istorijske zgrade, ručati sa porodicom, obići mnogobrojne butike, jednom rečju imate sve na jednom mestu.

ADA CIGANLIJA

Poluostrvo Ada, na reci Savi, najpoznatije je i najposećenije izletište za rekreaciju i odmor  Beograđana. Nalazi se na samo 4km udaljenosti od centra Beograda. Savsko jezero ima jako lepo uređenu plažu, tu su i mnogobrojni kafići i restorani, postoji i biciklistička staza, kao i mnogobrojni sportski tereni (za košarku, fudbal, odbojku, golf tereni, žičara za skijanje na vodi). Za one koji vole ekstremne sportove tu su bandži džamp, veštačka stena i peintbol. Na Adi postoje i velika igrališta za mališane. Ada Ciganlija je pravi raj za uživanje.

TAŠMAJDANSKI PARK

Nalazi se na raskršću bulevara, u centru grada Beograda,a izgrađen je 1950.godine. U prošlosti je bio kamenolom i rimsko groblje, posle renoviranja Tašmajdan je dobio sasvim novi izgled. U njemu se nalaze spomenici značajnim piscima Desanki Maksimović i Miloradu Paviću, koji su takođe svoje vreme provodili u ovom prelepom parku. U Tašmajdanskom parku postoji lepo uređen prostor za decu, kao i odvojen prostor za pse. Park je prava oaza za ljubitelje prirode, u njemu uživaju odrasli, deca, kao i kućni ljubimci. U blizini parka nalazi se crkva Svetog Marka, Ruska crkva, Sportski centar Tašmajdan i Glavna pošta.

PIONIRSKI PARK

Najlepši park u Beogradu, nekada je služio kao bašta Starog Dvora. Nalazi se preko puta Skupštine Grada Beograda, između Bulevara kralja Aleksandra, ulica kralja Milana, Kneza Miloša i Dragoslava Jovanovića. Između ulice Kralja Milana i Pionirskog parka uređeno je šetalište u čast Ive Andrića po kojem je dobilo ime Andrićev Venac. U uglu parka nalazi se Kajmakčalanska osmatračnica, dignut je i spomenik Nadeždi Petrović poznatoj srpskoj slikarki.

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestVisit Us On Twitter